Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Två till sjukhus efter allvarlig trafikolycka utanför Bjurholm Visa alla (2)
Visa alla (2)

Två vårdas på intensiven efter trafikolyckan utanför Bjurholm

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil krockade med varandra på väg 92 mellan Bjurholm och Vännäs under måndags eftermiddagen. Två personer, en man och en kvinna vårdas på intensivvårdsavdelning. Mannen har livshotande skador.

Totalt ska tre personer vara inblandade i olyckan som inträffade 12.16 på väg 92 mellan Bjurholm och Vännäs på måndagen. Räddningstjänst, polis, ambulans och ambulanshelikopter har skickats till platsen.

Det råder just nu totalstopp i båda riktningarna. Enligt Trafikverkets prognos är sluttiden för avstängningen beräknad till 16.00.

Två fastklämda

Räddningsarbetet gick initialt ut på att försöka få ut två personer som satt fastklämda i personbilen.

Enligt Ola Lindberg, ställföreträdande räddningschef på räddningstjänsten i Vännäs, såg lastbilen ut att ha fått sladd på släpet i nerförsbacken och att personbilen sedan kört rakt in i lastbilssläpet. Två personer är förda till sjukhus, den ena med allvarliga skador i ambulanshelikopter och den andra med vanlig ambulans. Den personen ska ha varit vaken och talbar när ambulansen åkte.

Polisen varnar för att det är mycket halt på platsen.

Vägen stängdes först av, men öppnades för trafik igen strax före klockan 16:00 på måndgaseftermiddagen.

Under tisdagen kom uppgifter att mannen. som är i 75 – 80 års åldern, vårdas för kritiska skador på intensivvårdsavdelning vid Norrlands universitetssjukhus.  Skadeläget för kvinnan, som är i 60- 65 års åldern, bedöms fortfarande vara allvarligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer