Krock mellan lastbil och personbil – ”En allvarlig olycka”

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har skadats allvarligt efter en olycka mellan en personbil och en lastbil utanför Skellefteå på måndagen.

– Det är en allvarlig olycka, säger Peder Jonsson vid polisens ledningscentral i Västerbotten.

Strax före 16.30 på måndagen kolliderade en långtradare kraftigt med en personbil vid en korsning i Örviken, 1,5 mil utanför centrala Skellefteå. I personbilen färdades två personer.

– Det är en personbil och en lastbil som kommit från olika riktningar och lastbilen har kört in i sidan på personbilen. Tre personer är inblandade, två i personbilen och lastbilschauffören, säger Ola Lindström, insatsledare vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Fick klippas loss

Räddningstjänsten har tvingats klippa ut en person ur personbilen. Minst två av de tre inblandade har sedan förts till sjukhus i ambulans.

Skadeläget är ännu oklart, men polisen uppgav vid 18-tiden att det rör sig om en allvarlig olycka. Samtidigt bärgas lastbilsekipaget från olycksplatsen.

– Den gick av vägen, ner i diket och ligger på sidan, säger Ola Lindström.

Vägen, väg 827 från Yttervik till trafikplats Skelleftehamn, stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.