Vy mot Grönfjället, där lavinen gick. Foto: Per-Anders Fredriksson/SVT

Lavin på Grönfjället utanför Kittelfjäll

Uppdaterad
Publicerad

En lavin gick på Grönfjället under söndagen och en skidåkare drogs med. Enligt uppgifter är personen uppe ur snön men skadad.

Larmet om lavinen kom vid halv ett-tiden på söndagen. Polisen inledde en fjällräddningsinsats och ambulanshelikopter tillkallades.

– Det är en person som har dragits med. Personen är uppe men har skadat sin arm, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson på polisen.

Enligt tidiga uppgifter ska det vara en skidåkare som dragits med i snöskredet som gick på Grönfjället, nordöst om byn Kittelfjäll i Vilhelmina kommun. Fjällräddare skickades ut till platsen för att hjälpa till att föra personen till ambulans, och nådde fram strax efter 13-tiden.

– Det finns inget som tyder på att ytterligare personer dragits med, säger Åsa Mjörndal.

Fördes till sjukhus

Enligt polisen har den skadade mannen förts till sjukhus med hjälp av ambulanshelikopter och fjällräddningen är nu avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.