Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lista: Här är de nya hårdare restriktionerna som gäller i länet Foto: SVT

Lista: Här är de nya lokala restriktionerna i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen i Västerbotten ökar fort och på grund av detta införs införs särskilda hårdare rekommendationer. Här får du koll på vad som gäller:

  • Res inte, varken inom eller utanför länet 

Undvik alla onödiga resor. Om du måste resa är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt genom att du begränsar nya kontakter så mycket som möjligt.

  • Verksamheter med coronautbrott

Speciella restriktioner införs för verksamheter med pågående utbrott. Detta gäller i nuläget batterifabriken Northvolt i Skellefteå. Anställda rekommenderas att undvika att vistas ute i samhället för att minimera möten med andra människor. Även personer med koppling till projektet och de som bor tillsammans med någon vid verksamheten innefattas av rekommendationen.

– Personal med koppling till detta projekt bör undvika att vistas ute i samhället. Inköp av livsmedel och nödvändiga läkemedel kan genomföras men i första hand bör man be någon om hjälp med detta. Denna rekommendation gäller även personer som bor med någon som arbetar på verksamheten. Dessa kan gå till arbete och skola som vanligt men i övrigt gäller denna rekommendation, säger Stephan Stenmark.

  • Skolor i Skellefteå

Huvudmännen för högstadie- och gymnasieskolor i Skellefteå kommun rekommenderas att bedriva fjärr- eller distansundervisning med start så snart som möjligt men senast från den 15 februari 2021. 

Undantag gäller för:

  • praktiska moment som inte kan skjutas upp,
  • nationella prov,
  • andra examinationer som inte går att genomföra på distans,
  • elever på introduktionsprogrammen, inklusive språkintroduktion,
  • elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet