Foto: SVT

Lövenfansen kan få pris som allsvenskans bästa fans

Publicerad

Mycket kan Björklövens motståndare i hockeyallsvenskan säga om Umeålagets prestationer. Men när det kommer till Green Devils, Björklövens fanclub, är motsåndarna bara imponerade. Nu har spelarna i de andra allsvenska lagen nominerat Björklövens fans till priset Årets fans.

För första gången någonsin delar HockeyAllsvenskan ut priset Guldtröjan. Ett pris som delas ut för att belöna årets prestationer under den gångna säsongen. Priset delas ut i tio olika kategorier och under en veckas tid har en oberoende jury, spelare och fans fått rösta fram tre finalister i varje kategori. Björklöven är nominerade i två kategorier – Årets fans och Årets mål.

I kategorin Årets fans är det spelarna som har fått rösta, men de har inte fått rösta på sina egna fans. De andra finalisterna förutom Björklöven är Vita Hästens fans och AIK:s fans.

Zach Hamills 0-2-mål mot Modo, när han drog både klubba och puck mellan sina egna ben framför målvakten, är framröstat av fansen till Årets mål. De andra nominerade är Moras Jacob Nilsson och AIK:s Daniel Olsson.

Den 3 maj avgörs det vem som vinner i de tio olika kategorierna, det efter att fans, domare, jury och spelare har fått säga sitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.