Lövenseger mot Leksand satt långt inne

Björklöven tog på tisdagen emot tabelltrean Leksand. Det blev en jämn historia och det krävdes övertid för att skilja lagen åt.

Det blev ett sent avgörande som såg till att Björklöven fick med sig segern och två poäng mot Leksand. Både första och andra perioden bjöd på böljande hockey och de båda målvakterna, Oscar Masiello och Axel Brage, såg till att det inför den sista perioden stod 0-0 på måltavlan.

Björklöven började tredje med nummerärt överläge, något som gav utdelning då Jacob Andersson kunde trycka in 1-0 bakom Leksans Axel Brage. Fyra minuter före slutsignalen kvitterade Leksand genom Axel Bergkvist.

Matchen gick till förlängning genom sudden death, men den hann knappt börja innan Jacob Andersson var framme igen. Genom en sidledförflyttning skapade han sitt eget läge och drog upp pucken i det vänstra krysset.

– Grymt skön seger, vi jobbar över hela banan och därför vinner vi, säger Oscar Masiello till C More.