Foto: TT

Lurade till sig kylskåp – döms

Tre personer döms till skyddstillsyn efter att ha begått bedrägeribrott på flera platser i Sverige under sommaren 2016. De handlade varor genom att fakturera ett företag – där ingen av dem arbetade. En av männen döms även för ett tidigare fall av misshandel.

Ett par bosatta i Nordmaling och en man från Örnsköldsvik döms för sammanlagt sjutton fall av bedrägerier under sommaren 2016.

Vid flera olika tillfällen har personerna uppgett att varor de har handlat ska faktureras på ett företag. Men ingen av de tre har någon koppling till företaget de uppgett. Bedrägerierna skedde i olika konstellationer av personerna i butiker på flera platser i Sverige, bland annat Umeå och Örnsköldsvik.

Lurade till sig gummibåt och kylskåp

De har lurat till sig varor för ett totalt värde av över fyrtio tusen kronor, bland annat saker som gummibåt och båtmotor, kylskåp, sticksåg och grill.

Efter att paret vid flera tillfällen, under några månaders tid, handlat på detta sätt blev de vid något tillfälle nekade att handla och bad då en tredje person om hjälp för att handla på faktura.

Kastade marmorskiva genom bilruta

Den tredje personen, en man från Örnsköldsvik, döms också för tidigare fall av stöld och även ett fall av misshandel då han kastat en marmorskiva genom en bilruta som träffade en flicka så att hon bröt armen. Mannen ska ha kastat marmorskivan, som troligen kom från en fönsterskiva, när han bråkade med sin dåvarande flickvän som hämtades i bil av sin kusin. Kusinen och flickvännen kände sig hotade och rädda. Med i bilen satt kusinens dotter som träffades av stenen.

Alla tre döms till skyddtillsyn.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer