Foto: Andreas Jakobsson

Lycksele blir utan lokalbuss

Uppdaterad
Publicerad

Den första juli står lyckseleborna utan lokalbuss. Bussarna har inte tillräckligt många passagerare och nu lägger kommunen ner lokaltrafiken.

Det finns idag två busslinjer i Lycksele, men i sommar försvinner bägge. Kommunen har inte skrivit något nytt kontrakt med bussbolaget som idag sköter busstrafiken och det nuvarande kontraktet löper ut den sista juni, det skriver tidningen Folkbladet.

– Titta på statistiken, lokaltrafiken är inte utnyttjad. Många har hört av sig och undrat varför det får tomma bussar. Jag har hört flera som tycker man ska spara på bussarna om man nu ska spara på någonting, säger kommunalrådet Lilly Bäcklund (S) till tidningen.

Kommunen har gjort en rad insatser för att få fler att ta bussen men inte lyckats. Under 2014 gjordes totalt 36 000 resor med lokaltrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.