Pressbild på hur det nya huset kan komma att se ut. Foto: City Fastigheter i Lycksele

Lycksele kommun vill köpa tillbaka Köpmannen

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele kommun erbjuds att ta köpa tillbaka kvarteret Köpmannen. Ett erbjudanden kommunstyrelsen har nappat på och nu har man beslutat att köpa tillbaka tomterna från Cityfastigheter.

Kommunen sålde tomterna Köpmannen 3 och 4 för två år sedan till bolaget Cityfastigheter. Bolaget skulle i sin tur bygga ett höghus med bostadsrätter men det skulle visa sig vara ett tufft uppdrag. Lägenheterna har varit svårsålda och projektet har hotats av nedläggning på grund av svalt intresse.

Det är Cityfastigheter själva som nu gjort en intresseförfrågan till kommunen om ett återköp av tomterna och kommunstyrelsen har beslutat att köpa tillbaka de för en halv miljon kronor.

– Vi tog beslut om att buda 500 000 kronor, samma som vi sålde tomterna för. Nu är det upp till de om de accepterar det eller inte och då kan den här affären gå ganska snabbt tror jag, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren (KD).

”Måste hantera detta klokt”

Vad som händer med tomten nu är ännu oklart.

– Vi har inte tagit fram någon färdig plan b men det är klart finns det tankar. Det är inte bråttom utan man måste hantera detta klokt. Vi ska inte drabbas av panik och detta är viktigt för Lyckseles utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.