Hör mer om Lyckselebornas tankar om Köpmannen inte skulle bli av. Foto: SVT

Köpmannens ovissa framtid – kommunalrådet: ”Blir som ett hack i skivan”

Publicerad

Trots att projektet med kvarteret Köpmannen i Lycksele kan bli avblåst hoppas kommunalrådet Christer Rönnlund (M) att det ändå ska fortsätta rulla i rätt riktning för Lycksele.

Det har gått bra för Lycksele under många år, med bland annat en stark arbetsmarknad. En flaskhals för fortsatt utveckling har varit bristen på bostäder och ur det perspektivet är det naturligtvis inte bra om Köpmannen inte skulle bli av.

– Det blir som ett hack i skivan det här naturligtvis, men vi har så mycket annat hålla på med så att för helheten kommer det inte innebära något, säger Christer Rönnlund (M).

Tror inte Lybo påverkas

Det kommunala bostadsbolaget Lybos vd Carin Hellström Edvinsson tror inte att deras planerade projekt kommer att påverkas av vad som händer med Köpmannen.

– Analysen är för tidig att göra, men vi kommer att hålla oss till de projekt vi planerat, säger hon och syftar då på bland annat tingshustomten och fjärde etappen av Smedsberget.

Hör mer om Lyckselebornas tankar om Köpmannen inte skulle bli av i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet