Foto: Cityfastigheter i Lycksele AB

Så många vill bo i nya höghuset

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan man anmäla sitt intresse för att köpa lägenhet i det planerade 15-våningshuset i centrala Lycksele. Hittills har det kommit in 20 intresseanmälningar.

Planerna på det nya höghuset i Lycksele går vidare. Enligt företaget Cityfastigheter så kommer de 68 bostadsrätterna att kosta från 900 000 kronor för en etta upp till 3,5 miljoner kronor för en fyra.  Månadsavgifterna kommer att ligga på mellan 2 600 och 5 700 kronor.

Efter bara några veckor av annonsering har redan ett 20-tal intresseanmälningar kommit in.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

– Intresse finns, men för lyckseleborna är det höga priser det handlar om. Men det är ju lika dyrt att bygga i Lycksele som på andra orter, säger John-Gunnar Jönsson, som är ordförande för Cityfastigheter.

Utökar annonsering

Enligt företaget krävs det att man säljer cirka 70 procent av bostadsrätterna för att bygget ska bli av.

– Vi är inte besvikna över att det bara är 20 som hört av sig, men vi kommer nu att öka marknadsföringen, även utanför kommunen. Vi vet att det finns utflyttare som vill flytta hem, säger John-Gunnar Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet