Pressbild på hur det nya huset kan komma att se ut. Foto: City Fastigheter i Lycksele

Ingen lägenhet såld – kvarteret Köpmannen hotas läggas ned

Uppdaterad
Publicerad

Kvarteret Köpmannen i Lycksele har varit på tapeten i många år, men hittills har det inte blivit av. Och på grund av svalt intresse för lägenheterna hotas nu projektet av nedläggning.

– Vi hoppas att de ror det i land, men förstår att det är en utmaning, säger Lyckseles kommunalråd Roland Sjögren (KD).

I många år har det planerats för ett nytt flervåningshus i Lycksele. För att Cityfastigheter, som driver projektet, ska kunna påbörja bygget behöver man ha sålt omkring 70 procent av lägenheterna. Men på onsdagen berättade styrelseordförande John-Gunnar Jönsson att försäljningen går trögt. Det var Folkbladet först med att berätta.

– Vi har inte sålt någon lägenhet än. Det är många som visat intresse, men de avvaktar, säger John-Gunnar Jönsson.

En av orsakerna till att försäljningen går dåligt tror John-Gunnar Jönsson beror på priserna och att det inte byggts bostadsrätter i inlandet på många år.

– Människor i inlandet är inte vana med bostadsrätter. Och för oss är det inte billigare att bygga i Lycksele än någon annanstans.

”Hoppas de ror det i land”

Kommunalrådet Roland Sjögren (KD) menar att Cityfastigheter har två år på sig efter att bygglovet beviljats och att det än finns hopp.

– Det är inte så att skeppet har sjunkit. Vi hoppas såklart de ror det här i land men vi har förståelse för att det är en utmaning, säger han.

Vad som händer härnäst är i nuläget oklart. På måndag hålls ett styrelsemöte över telefon och då ska ett beslut tas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.