Skiss av Köpmannen i Lycksele Foto: Cityfastigheter i Lycksele

De köper kvarteret Köpmannen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen beslutade tekniska nämnden i Lycksele att sälja fastigheter Köpmannen 3 och 4 till Cityfastigheter i Lycksele AB.

Lycksele kommun har nu sålt två av fastigheterna på kvarteret Köpmannen. Inom två år från att bygglovet lämnas in måste de nya ägaren Cityfastigheter i Lycksele AB börja bygga på tomten. Annars utfaller ett vite på två miljoner.

– Vi har tagit ett historiskt beslut i dag. Genom detta möjliggör vi för nybyggnation på delar av kvarteret Köpmannen. Vi ser verkligen fram emot att tomten bebyggs och vi tror på en positiv utveckling för torget och centrum, säger Sven Roosqvist (S), ordförande Tekniska nämnden i pressmeddelandet.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Bygglovshandlingarna från Cityfastigheter i Lycksele AB måste lämnas in inom 12 månader efter köpet vunnit lagakraft.

Fick prisavdrag

Affären är värd två miljoner kronor men Cityfastigheter har fått avdrag på 1,5 miljoner mot att de tar på sig att betala för rivningen av ett av de hus som finns på tomterna.

Kontantsumman som Cityfastigheter får betala för fastigheterna blir därmed 500 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet