Foto: Arkiv

Målerifacket om fallolyckan: ”Vi ser allvarliga brister”

Uppdaterad
Publicerad

Tre man befann sig på taket i Umeå när olyckan var framme. En av de som skottade tak och som tidigare också arbetat som målare vid den aktuella firman föll handlöst och nu har fackförbundet Målarna startat en utredning, parallellt med Arbetsmiljöverket, för att få klarhet i ansvarsbiten men också själva händelseförloppet i förra veckan.

– Vi ser allvarliga brister både kring den egna säkerheten med också på platsen där olyckan skedde, säger Kim Berglund som är arbetsmiljöansvarig för hela Norrland.

Han vill understryka att målarna till skillnad från till exempel plåtslagarna inte  har någon utbildning för just takskottning.

SVT Nyheter Västerbotten har varit i kontakt med ägaren till företaget som ställs ansvarig, men denne avböjer att kommentera i nuläget.

Hör Målarnas Kim Berglund i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.