Bilden föreställer inte taket personen ramlade ner från Foto: SVT

Takskottare ligger nedsövd efter fallolycka i Umeå: ”Troligt att han inte hade sele”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern föll ned från ett tak och skadade sig allvarligt då han skottade snö på Ersboda i Umeå förra veckan. Han ligger nu nedsövd och vårdas för sina skador på Norrlands universitetssjukhus.

I onsdags förra veckan ramlade en man i 25-årsåldern från ett tak på Ersboda i Umeå då han jobbade med att skotta snö från tak.

Mannen ska ha backat och fallit baklänges över takkanten och fallit ungefär 4,5 meter ner till marken. Han fick skador på rygg och huvud, enligt anmälan till Arbetsmiljöverket.

– Vi har en medarbetare som fallit och slagit sig rejält och han ligger nu nedsövd och vårdas för sina skador på sjukhuset i Umeå, säger mannens arbetsgivare.

– Vi har krishantering nu, det är folk som mår skit, rent ut sagt. De som jobbar närmst honom framförallt då. Vi försöker bearbeta det som hänt. Det är tungt, säger mannens arbetsgivare.

Har detta skett på ett tak där man ska ha sele på sig då man skottar snö?

– Ja. Det handlar om en takhöjd på över fyra meter.

Har du fått reda på om mannen hade sele på sig vid olyckstillfället?

– Det är tillsagt att man ska ha det. Jag var inte där personligen och jag vet ännu inte om han haft sele på sig. Men det troliga svaret är att om man fallit från en sån här höjd är att man inte haft en sele på sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer