Man anhölls för mordförsök utanför Skellefteå – släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-års åldern anhölls för mordförsök utanför Skellefteå under måndagen men har idag släppts på fri fot.

– Det finns ingen risk för fortsatt brottslighet och ärendets rubriceras nu som grov misshandel, säger åklagare Anderas Nyberg.

Händelsen inträffade i en by utanför Skellefteå vid lunchtid under måndagen. Målsägande som är i 30-års åldern larmade polisen som kunde gripa gärningsmannen senare under dagen. Ambulansen tillkallades till platsen men målsägande behövde inte uppsöka vård.

– Vår förhoppning är att han ska uppsöka vård under tisdagen för kontroll. Det är tidigt i utredningen så det är bra förutsättning att hitta skador på målsägande och den tilltalade, säger Magnus Forsgren, förundersökningsledare.

Lämnat en motanmälan

De två männen är bekanta med varandra sedan tidigare men åklagaren vill inte kommentera vad de har för relation till varandra. Det råder även delade meningar om vad som hänt och den misstänkte har nu lämnat en motanmälan mot målsägande.

– Det tilltalade förnekar brott och har nu skickat in en motanmälan mot målsägande som jag måste ta ställning till om även han ska delges misstanke om brott, säger Anderas Nyberg.

50-åringen är fortfarande skäligen misstänkt för grov misshandel och utredningen kommer fortsätta löpande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.