Fönstren på bilen slogs sönder med en hammare som sen också användes mot offret. Foto: Bilder ur förundersökningsprotokoll

Man åtalas efter våldsamt rån – offret drogs ur bil och misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas nu för ett rån som begicks den 13 juli i Lycksele då en person blev dragen ur en bil och sedan misshandlad med bland annat en hammare.

Den 13 juli i år blev en man rånad i Lycksele av tre personer som misshandlade och stal flera föremål från honom.

Nu åtalas en av personerna för rån.

Drogs ur bilen och misshandlades

Under rånet krossades rutorna på den bil mannen satt i och gärningsmannen tog ett hårt tag runt halsen och drog ut mannen ur bilen samtidigt som han fick ta emot knytnävsslag.

De båda männen ska sedan ha hamnat på marken, gärningsmannen med ett fortsatt hårt grepp runt halsen på offret, två andra personer ska då också ha sparkat och slagit offret med bland annat en hammare.

Förutom misshandeln så blev mannen av med bland annat en laptop och en tv-spelskonsol.

Fönstren på bilen slogs sönder med en hammare som sen också användes mot offret. Foto: Bilder ur förundersökningsprotokoll

Lämnade kvar hammare och handskar

Offret ska enligt egen utsago ha fått av masken på en av gärningsmännen under misshandeln, som han i vittnesmålet sade sig känna igen.

Gärningsmännen lämnade kvar en hammare och handskar innan de sprang från platsen.

Den åtalade och offret är bekanta med varandra sen tidigare och upptakten till rånet och misshandeln ska vara kopplat till deras gemensamma bakgrund och relationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.