Man åtalas för mångårig misshandel av sambo

Publicerad

En man i Umeå åtalas för grov kvinnofridskränkning. Detta efter att han misstänks ha begått en rad våldsbrott mot sin sambo i fyra års tid.

Enligt åklagare har mannen har 2013 misshandlat sin sambo upprepade gånger enligt åklagaren. Den misstänkte mannen ska bland annat ha utdelat ett knytnävsslag i ansiktet på kvinnan varpå blodvite uppstod.

I närvaro av deras gemensamma barn har han misshandlat kvinnan genom att dunka hennes huvud flera gånger i golvet och dessutom skallat henne i ansiktet. Vid ett annat tillfälle, när de befann sig i inlandet, slet mannen kvinnan ur en bil och ned på marken.

Han ska dessutom ha misshandlat henne genom att kasta ett par byxor i hennes ansikte. Den sista punkten i åtalet utspelade sig 2017 och då ska han ha hotat att han ska döda eller allvarligt skada henne.

– Varje gärning var led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada hennes självkänsla, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Mannen åtalas nu för grov kvinnofridskränkning och riskerar ett fängelsestraff på minst nio månader och som längst sex år. Den åtalade mannen förnekar gärningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.