Foto: TT

Man döms för våldtäkt på flickväns kompis

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-åldern har dömts för våldtäkt efter att han stoppat in sin penis i sin flickväns kompis mun medan hon sov. Mannen har erkänt brottet och döms till fängelse.

Det var i januari i år som mannen tillsammans med sin flickvän och dennes kompis var ute på krogen och festade. När kompisen till flickvännen blev för full så hjälpte paret henne hem till deras lägenhet och la henne i sängen. När flickvännen gav sig ut för att röka en cigarett så passade mannen på att sära på den sovande kompisens läppar och stoppa in sin penis.

När han gjort detta två gånger och senare kysst henne så kom flickvännen in igen. Den sovande kompisen hade märkt mannens handlingar och berättade det för flickvännen.

Mannen, som är i 20-års åldern, dömdes idag i Skellefteå tingsrätt för våldtäkt och fick fängelse i ett år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.