• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i områdena att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Genrebild. Foto: TT

Lekland och simhallar – här förgrep sig mannen på barn

Publicerad

Idag började rättegången vid Umeå tingsrätt mot den man i femtioårsåldern som misstänks för flera övergrepp mot mindre barn. I vissa fall var barnen så pass unga som i förskoleåldern.

Det var vid olika publika inrättningar som lekland och simhallar i Umeå, Örnsköldsvik och Stockholm som femtioåringen förgrep sig på små barn. Då barnen var så pass unga som i förskoleåldern betraktas det enligt åklagaren som grova våldtäkter.

– Mannen har hållit på i flera år och under utredningen har det kommit fram flera fall av grova  övergrepp. Anledningen till att han kunde hålla på i flera år är att ingen har anmält honom, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Mannen har erkänt flera fall av våldtäkt mot barn.

– I några fall menar jag att det är synnerligen allvarliga övergrepp och då vissa av barnen är i förskoleåldern rubricerar jag det som grov våldtäkt, säger Jonas Fjellström.

Mannens advokat menar dock att man har en annan bild av vad som inträffat.

– Min klient har en annan bild av det som inträffat, han erkänner våldtäkt men inte grov våldtäkt, säger Robert Persson, advokat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer