• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: TT

Man gick bärsärkargång i lägenhet

En man fick inatt flera tillhörigheter i sin lägenhet sönderslagna i en by nära Robertsfors. Larmet om att någon ska ha förstört bland annat tv- och datorskärmar kom till polisen 04.45 imorse.

Enligt vittnesuppgifter så hade den misstänkte mannen deltagit i en fest där han dock inte kände någon sedan tidigare. Han hade då betett sig på ett hotfullt sätt, men på ett sätt som gjorde att festens deltagare inte känt någon fara för sin säkerhet. Senare under kvällen hade sällskapet splittrats, och när en av festdeltagarna återvänt till sin lägenhet så upptäckte han att flera saker i lägenheten slagits sönder.

– Den här mannen har tagit sönder saker i lägenheten och även tagit saker med sig därifrån. Jag vet inte om de två personerna kände varandra, men gärningsmannen bor i närheten. Vad exakt för relation de har till varandra vet jag inte, men han ska vara inte helt okänd, säger Dennis Mattsson, jourhavande förundersökningsledare.

Vid en husrannsakan under söndagsförmiddagen hade polisen också hittat den målsägande mannens nycklar i den misstänkte mannens lägenhet. En man i 35-årsåldern misstänks nu för skadegörelse, hemfridsbrott och egenmäktigt förfarande efter att ha gått bärsärk i lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer