Foto: Kurt Sundin/SVT.

Man gripen för knivdådet

Uppdaterad
Publicerad

På eftermiddagen igår knivhöggs en man i 30-årsåldern på en bro i Umeå. Nu har en jämnårig man gripits och anhållits misstänkt för mordförsök.

Mannen greps i en bil i Umeå vid 03-tiden under måndagsnatten – ungefär samtidigt som den knivskurne mannen opererades på NUS. Mannen hade tidigare anhållits i sin frånvaro. 

– Polisen fattade tidigt misstankar mot den här mannen. Han är känd av polisen sedan tidigare, säger Ola Kleinert, vakthavande befäl.

Mordförsök i Umeå

Den knivhuggne mannen är allvarligt skadad, men skadorna bedöms inte som livshotande. Polisen har ännu inte kunnat förhöra honom.

Dykare på brottsplatsen

Under gårdagen inledde polisen en brottsplatsundersökning på bron, med dykare, hundpatruller och tekniker. Polisen har säkrat spår på platsen. Under natten letade polisen efter den misstänkte gärningmannen på flera adresser utan framgång. Sent på natten stoppades en bil som var påväg söderut där föraren visade sig vara den misstänkte mannen.

Båda männen är i 30-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare.

Under tisdagen kommer polisen att förtsätta förundersökningen med brottsplatsundersökning, förhör med vittnen och analyser.

Vet varför det blev bråk

Polisen tror sig också veta orsaken till att de båda träffades på bron och varför knivbråket uppstod men vill inte närmare kommentera det av utredngstekniska skäl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Umeå

Mer i ämnet