Polisen sökte igenom bron som leder till Ön i Umeå. Ett av fynden var en yxa. Den skadade mannen hade en tröja med hål på bland annat axeln. Foto: Polisen

Rättegång för knivdådet hålls i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag hålls rättegången mot den man som misstänks för våldsdådet på en bro i Umeå i april.

Åklagaren hävdar att den åtalade mannen hade uppsåt att döda, och att det bara var tillfälligheter som gjorde att mordförsöket inte fullbordades.

Det var mitt på dagen, vid 15-tiden, när SOS tog emot ett larmsamtal om dådet på bron som leder till Ön i Umeå. Den skadade mannen fick föras till akuten på Norrlands universitetssjukhus där han fick operera sig för allvarliga skador.

Mordförsök i Umeå

”För lite att göra”

Enligt polisens avrapporterings-pm i förundersökningen sa den misstänkte, när han greps på plats ”vilken jävla otur jag har” och ”ni har för lite att göra i den här staden”.

Både den tilltalade och målsägande är sedan tidigare välkända hos rättsväsendet. Den tilltalade mannen misstänks för försök till mord, alternativt grov misshandel.

Under rättegången kommer bland annat en 8 år gammal flicka vittna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Umeå

Mer i ämnet