Polisen sökte igenom bron som leder till Ön i Umeå. Ett av fynden var en yxa. Den skadade mannen hade en tröja med hål på bland annat axeln. Foto: Polisen

Frias efter knivbråket på ön

Uppdaterad
Publicerad

Den man som åtalades misstänkt för mordförsök på bron till Ön i Umeå, frias av tingsrätten. Detta trots att man konstaterat att han stuckit en kniv 15 centimeter under huden på en man.

I målet utreddes att målsägande hade fått två skador på överkroppen som orsakats av kniv. Dels på axeln, dels på ryggen. De båda männen lämnade olika uppgifter om händelseförloppet på bron.

Den åtalade mannen erkände att han medvetet högg mannen mot axeln, detta för att förmå den andre att släppa ett strupgrepp om honom. Det andra knivsticket kunde han inte förklara inför rätten, men han hävdade att han inte hade tilldelat det av uppsåt.

Mordförsök i Umeå

Tingsrätten menar att uppgifterna från målsägande var motsägelsefulla, bland annat att skadorna skulle ha tillfogats när de två stod mot varandra. Rätten menar i sin dom att mannen handlat i nödvärn när det gäller det avsiktliga knivhugget, medans det andra sticket skedde oavsiktligt i ett tumult.

Åtalet ogillas nu både vad gäller mordförsök och grov misshandel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Umeå

Mer i ämnet