Foto: Kurt Sundin/SVT.

Åtal för mordförsök på bron

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-åring som varit häktad för knivattacken på en bro i Umeå i april, åtalas för mord.

Det var två tungt kriminellt belastade män som bråkade på bron till Ön den 28 april. Den 29-årige mannen stack sitt offer två gånger med kniv. Ett av sticken gav livshotande skador, hävdar åklagaren. Enligt stämningsansökan var det bara tillfälliga omständigheter som gjorde att det inte fanns fara att brottet skulle fullbordas. Den misstänkte hade enligt åklagaren uppsåt att döda.

I andra hand yrkar åklagaren att mannen ska dömas för grov misshandel, som begicks med uppsåt och var livsfarlig. Till stöd i den kommande rättegången kallar han tre vittnen som såg händelsen och förväntas berätta om hur likgiltig 29-åringen var inför offrets öde. Bland de vittnen som kallas finns en åttaårig flicka.

Känt är också att den misstänkte och offret bråkat om något under dagen. Det ska ha skett utanför Coop Forum i Umeå. Åklagaren kommer också att höra ett vittne som såg den händelsen. ​

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Umeå

Mer i ämnet