Man i 25-årsåldern misstänks för våldtäkten vid Maja Beskowskolan i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern misstänks ha våldtagit en kvinna vid ett skogsparti i närheten av Maja Beskow skolan i Umeå i september. Han anhölls under måndagen men släpptes senare på fri fot.

– Brottsmisstanken kvarstår i nuläget, säger vice chefsåklagare Peter Jonnson.

Den 19 september anmäldes en våldtäkt som ägt rum i ett skogsparti mellan Maja Beskowskolan och gång- och cykelbron Svingen i centrala Umeå. Tidigare har polisen velat komma i kontakt med fyra unga män som setts i området vid den aktuella tidpunkten.

Polisen har under en lång tid också sökt en ung man som misstänks för våldtäkten. Den misstänkte mannen greps under måndagsmorgonen och anhölls senare.

– Mannen har delgivits misstanke om brott och utredningsåtgärder har därefter vidtagits, säger vice chefsåklagare Peter Jonnson.

Släpptes på fri fot

Anhållningsbeslutet hävdes under tisdagen. Enligt åklagaren har misstankarna inte har kunnat stärkas genom de genomförda utredningsåtgärderna.

– Brottsmisstanken kvarstår i nuläget och utredningen kring brottet kommer att fortsätta bland annat genom vissa tekniska undersökningar, säger Peter Jonsson.

Det finns inga ytterligare misstänkta i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.