Man anhållen misstänkt för mordförsök

Publicerad

Polisen i Skellefteå fick ett larm vid 6 -tiden på morgonen om att en kvinna ramlat från andra våningen. Polisen uppger att kvinnan var vid medvetande när hon fördes till sjukhus men för övrigt är skadeläget okänt.

En förundersökning inleds då brott inte kan uteslutas. Det är oklart vad som orsakat att kvinnan ramlat ut. Den sammantagna bilden på platsen gör att en man i 60-års åldern grips av poliserna misstänkt för försök till mord. Enligt polisens hemsida är nu den misstänkte mannen anhållen.

Förhör hålls under dagen

Den anhållne mannen ska förhöras i närvaro av offentlig försvarare söndag eftermiddag. Den tekniska undersökningen av platsen är klar men avspärrningarna är kvar.

– Vi kan inte utesluta brott, det som händer nu är att vi förhör mannen under dagen och försöker höra kvinnan. Vi skapar oss en bild av händelseförloppen genom att höra vittnen. Mer kan vi inte säga just nu för att inte påverka vittneshistorier, säger Tobias Gustavsson jourhavande förundersökningsledare.

Söker vittnen

Relationen mellan den anhållne mannen och kvinnan är under utredning och jourhavande förundersökningsledare kan bekräfta att de är bekanta med varandra.

Polisen skriver på sin hemsida att de vill komma i kontakt med vittnen som fanns på plats vid den skadade kvinnan när ambulansen kom, de uppger att de kan nås på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer