Man hittad skottskadad på Ålidhem

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats med en befarad skottskada i närheten av Ålidhem centrum under natten mellan söndag och måndag.

Det var vid 03-tiden under natten mot måndag som polis och ambulans larmades till Ålidhem. En man i 20-årsåldern hittades liggandes med en befarad skottskada i benet. Larmet ringdes in av en bekant till mannen.

Platsen, som är i närheten av Ålidhem centrum, har spärrats av och kommer undersökas av tekniker. Man har dessutom sökt i området med hjälp av hund.

”Målsäganden har hörts”

Det är fortfarande oklart vad som misstänks ha inträffat men polisen befarar att någon form av skottlossning ägt rum. Mannen har förts med ambulans till sjukhus.

– Man har hört målsäganden på sjukhuset nu på morgonkvisten, men vad som framkommit där är inget vi kommer kommentera i nuläget, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Är det här någon som är känd av er sedan tidigare?

– Jag kan inte svara på det i nuläget, säger Liv Fahlén.

Foto: SVT

Söker tips

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet men fler förhör kommer hållas och ytterligare utredningsåtgärder kommer utföras under måndagen.

Polisen är dessutom intresserade av alla typer av iakttagelser från Ålidhem mellan midnatt och klockan 03.

Om man har någon uppgift som kan vara av intresse för polisen kontaktar man dem på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.