Man i 25-årsåldern häktad – misstänks för flera våldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

En man hemmahörande i Västerbottens inland har häktats misstänkt för två fall av våldtäkt, varav en mot en person under 15 år.

Detta är det andra fallet av misstänkt våldtäkt mot barn som nu utreds av Skellefteåpolisen.

Mannen som misstänks för de två våldtäkterna är i 25-årsåldern och hemmahörande i en kommun i Västerbottens inland. Våldtäkterna ska ha inträffat på olika platser i länet.

Under sommaren misstänks en våldtäkt ha ägt rum och den handlar om brott mot en person under 15 år, alltså rubriceras händelsen som våldtäkt mot barn.

Den andra våldtäkten misstänks ha inträffat i mitten av oktober.

Enligt tidningen Norran har mannen erkänt våldtäkten mot barn men nekar i det andra fallet.

Misstänkt på sannolika skäl

Mannen har efter förhör begärts häktad av åklagare och under tisdagen beslutade Skellefteå tingsrätt att han ska häktas misstänkt på sannolika skäl för två våldtäktsbrott.

I sin motivering till häktningen uppgav åklagaren att det finns risk för att den misstänkte kan undanröja bevis eller försvåra sakens utredning om han försätts på fri fot.

Åtal ska vara väckt senast den 6 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer