Genrebild, tåget på bilden var inte inblandat i dagens olycka. Foto: SVT/Arkiv

Påkörd av tåg i Bastuträsk – så gick olyckan till

Uppdaterad
Publicerad

En arbetare vid järnvägsstationen i Bastuträsk råkade ut för en olycka under onsdagsmorgonen i samband med att ett timmertåg skulle växlas från ett spår till ett annat.

– I samband med denna växlingsrörelse spårade ett tåghjul ur från banan och en av våra medarbetare hamnade under en tågvagn, förklarar Sohana Josefsson, kommunikationschef på Green Cargo.

Mannen fördes med ambulans till Skellefteå lasarett som på kvällen uppgav att mannen var allvarligt skadad. Det finns dock inga uppgifter om vilken typ av skador det rör sig om.

Olycksplatsen undersöks

– Vi ser det som en väldigt stor sak att en kollega har skadats och vi har delar av ledningen på plats i Skellefteå för att stötta arbetarna som var med när olyckan inträffade, berättar Josefsson på Green Cargo.

– Säkerhet är en viktig fråga och olyckor händer inte ofta, men när de väl inträffar får de högsta prioritet. Vi har skickat ut en grupp för att göra en utredning på platsen så att vi kan undvika att liknande olyckor inträffar igen.

Flera parallella utredningar

Även Polisen och Trafikverket har påbörjat sina utredningar av olyckan, men enligt Trafikverket är det för tidigt att uttala sig om vad som har hänt i Bastuträsk.

– Alla större incidenter och olyckor på järnvägarna utreds, och det kan generellt sett bli väldigt omfattande utredningar som pågår i flera månader, säger Trafikverkets presskommunikatör Lennart Helsing.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer