Man skickade bilder på sitt könsorgan till flicka – döms

Publicerad

En 28-årig man skickade bilder på sitt könsorgan och skrev sexuella meddelanden under flera års tid till en flicka i Umeå. När de började ha kontakt var flickan bara 13 år. Nu döms han för sexuellt ofredande.

Kontakten mellan mannen och flickan började 2015 och på gick i flera års tid. Flickan var 13 år i början av kontakten och har uppgett att hon berättade det för mannen. Mannen skickade bilder på sitt könsorgan och skrev flera sexuella meddelanden.

Händelserna polisanmäldes efter att flickan berättat om det som hänt för sin mamma. Enligt åklagaren skrev mannen bland annat till flickan om hur han ville att hon skulle tillfredsställa honom.

Mannen menar att han trodde flickan var äldre

Tingsrätten bedömer flickans berättelse som trovärdig. Mannen har heller inte förnekat att han skickade bilderna och meddelanden till henne men menar att han inte var medveten om att flickan var under 15 år. Han har uppgett att han fick veta det först efter att han polisanmälts.

Mannen frias från två fall för sexuellt ofredande mot flickan. I de fallen handlade det om att mannen ska ha fortsatt skicka meddelanden med sexuella anspelningar till flickan trots att hon bad honom lämna henne ifred. Enligt tingsrätten är detta inte bevisat.

Mannen är tidigare dömd för sexualbrott och döms nu till skyddstillsyn och ska genomgå Kriminalvårdens behandlingsprogram för sexualbrottsdömda män.

Mannen ska även betala ett skadestånd till flickan på 10 000 kronor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer