Foto: Daniel Marklund/SVT

Nakna män och sexinviter när SVT:s reporter provar appen

Uppdaterad
Publicerad

På olika håll i landet har man på senaste tiden varnat, och till och med förbjudit, ungdomar att använda sig av den populära videoappen OmeTV. SVT:s reporter provade appen och möttes av många unga personer – liksom män som utförde sexuella handlingar i kameran.

Appen ”OmeTV” har på senare tid blivit mycket populär bland ungdomar. Man startar igång kameran i sin mobiltelefon, och möter sedan slumpvis andra användare i en ”live-videochatt”. Genom att svepa med fingret över skärmen slumpas man vidare till nästa person och chatt.

Barn får se sexuella handlingar

Åldergränsen för att använda appen är 17 år – trots det görs ingen form av ålderskontroll när SVT installerar appen.

Och trots att det enligt OmeTVs egna regler är förbjudet att uppträda vulgärt eller sexuellt i kameran, så möts SVT:s reporter flera gånger av just detta. Män som antingen frågar om lov att få vrida kameran nedåt, eller som utför sexuella handlingar direkt när en ny videochatt startar.

SVT Nyheter Västerbotten söker OmeTV för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.