Hör ungdomarna och fritidsledaren om appen. Foto: SVT

Fritidsgård varnar för populär app: ”Lämpar sig inte för barn”

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsgården i Norsjö har upptäckt att många av ungdomarna använder en allt mer populär app för videochatt. Men då den i många fall innehåller olämpligt material för barn uppmanar nu fritidsgården föräldrarna att hålla koll.

Ronja Bjursell och Agnes Harnesk som går på högstadiet i Norsjöskolan har själva inte tankat hem appen OmeTV, men de har kollat in när kompisar videochattar.

– Där finns folk som sitter hemma och gör dumma grejer, konstaterar Ronja Bjursell.

Enligt Expressen är appen OmeTV den mest trendande i landet. Fritidsledarna i Norsjö gick ut med en varning till föräldrarna i sina sociala medier när de såg vad ungdomarna råkade ut för i appen på fritidsgården.

De bedömde att omkring var femte chatt var suspekt och att det fanns exempel på män som visade sig nakna.

– Responsen från föräldrarna var att många av dem inte hade en aning om att appen fanns och att det gick att göra en användare fast man var under 17 år, säger fritidsledare Camilla Larsson.

SVT Nyheter Västerbotten söker OmeTV för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.