Kylan gjorde att flera tåg frös sönder. Foto: SVT

Många inställda tåg – nu ska Norrtåg utvärdera vintern

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stora problem med försenade och inställda tåg de senaste månaderna. Efter kritik från bland annat Nordmalings kommun ska nu Norrtåg utreda vad problemen beror på – och hur man kan bli bättre.

Under måndagen hade bland annat Nordmalings kommunalråd Madelaine Jakobsson (C) och kommunchef Ulf Månsson ett möte med representanter från Tågkompaniet, som sköter trafiken åt Norrtåg. Detta efter de stora problemen med inställda och försenade tåg den sista tiden.

På mötet fick kommunen beskedet av Tågkompaniet att det ska utreda saken.

– Det var ett bra möte men vi har inte fått så mycket svar. Det ska nu utvärdera vad som har hänt och inte funkat och vad som kan göras bättre, säger Madelaine Jakobsson (C).

”Snö borde inte vara ett problem”

I mars kommer ska de ha ett nytt möte när Norrtågs utvärdering är klar. Madelaine Jakobsson (C) menar att tågstrulet påverkar Nordmalings kommun väldigt negativt och är oförstående till problemen.

– Det är snö och vi bor i Västerbotten. Det borde inte vara något problem. De menar att det finns konstruktionsbitar som gör att det inte funkar som det ska. Bland annat håller inte hjulen så länge som de ska. Vi vill ha svar på hur det kommer att se ut framöver och hur de ska göra för att kompensera pendlarna, säger Madelaine Jakobsson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tågkrisen

Mer i ämnet