Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är något vi får vänja oss vid när vi går från en jättestor by till en stad”, säger bygglovschefen Enar Nordvik om de tillfälliga bostäderna. Foto: SVT

Många vill bygga tillfälliga bostäder i Skellefteå

Publicerad

Just nu kommer många ansökningar om att få bygga tillfälliga bostäder in till Skellefteå kommuns bygglovsverksamhet.

– Det är först det allra senaste året vi kunnat se att det här börjat dyka upp, säger Enar Nordvik, bygglovschef i Skellefteå kommun.

Vid bygg- och miljönämndens senaste sammanträde hanterade de sex ansökningar om tillfälliga bostäder, där ansökningarna omfattade alt från sju till 88 arbetsbostäder. För några år sedan existerade inte den här typen av ansökningar i Skellefteå, utan det är ett resultat av bland annat Northvolts etablering och öppnandet av Sara kulturhus.

Väcker missnöje

Bygglovsverksamheten räknar med att det kommer bli ännu fler tillfälliga bostäder framöver – vilket är välkommet, menar bygglovschefen Enar Nordvik. Men alla är inte lika positivt inställda. Exempelvis har bygget av tillfälliga baracker i ett bostadsområde i Skelleftehamn väckt missnöje hos de permanentboende.

Hör hur kommunen hanterar klagomål på de tillfälliga bostäderna i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer