Hur går det till när matutmaningen spelas in? Hör eleven Molly Svedjeland förklara. Foto: SVT

Så går det till när eleverna tar sin an matutmaningen

Uppdaterad
Publicerad

TV-inspelningen av matutmaningen har dragit igång för eleverna på Dragonskolan som varit peppade inför sin uppgift.
– Det vi gjorde idag borde vi verkligen fortsätta med, säger Molly Svedjeland, elev på barn- och fritidsprogrammet på Dragonskolan.

Eleverna på Dragonskolan i Umeå har jobbat med kursen Kost och Hälsa på ett lite annorlunda sätt. Varje elev har lagat en måltid åt en fiktiv person som har någon form av kostproblem.

Undervisningen bedrivs på distans, men i vissa moment har eleverna fått komma till ett undervisningskök en och en eller två och två för att filma varandra. Molly Svedjeland är en av eleverna på barn- och fritidsprogrammet och hon tycker att det roligaste med Matutmaningen är att laga maten.

Avsnitten spelas in

— Jag tyckte att det var kul att få laga mat själv och att få visa vad man kan. Man får en annan inblick och man lär sig om hur det funkar med kosten, säger Molly Svedjeland, som fick i uppdrag att laga mat som ska passa en diabetiker.

Syftet med programserien är att utmana elevernas teoretiska kunskaper i praktiken. Avsnitten som spelas in läggs sedan upp på nätet så att alla elever kan ta del av dem.

Se i klippet hur inspelningen av Matutmaningen går till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.