Hör lärare och elever berätta om undervisningen Foto: SVT

Läraren Elin distansundervisar: ”Saknar direktkontakten med eleverna”

Uppdaterad
Publicerad

Elin Sjöström är lärare i samhällskunskap, psykologi, filosofi och konst på Midgårdsskolan i Umeå. Idag är hon ensam i klassrummet. Eleverna syns bara i små rutor på hennes dator.

Gymnasieskolorna i länet följer regeringens rekommendation om distansundervisning på grund av coronapandemin. På Midgårdsskolan i Umeå används digitala klassrum och elever och lärare verkar tycka att det går rätt bra, även om eleverna är aningens mer positiva.

Elin Sjöström ser däremot som lärare inga direkta fördelar med distansundervisning men tycker att det trots allt fungerat bra.

”Eleverna gör så gott de kan”

– Det är ju en omställning för oss alla och det var mycket arbete i början, men det har funkat bra och eleverna gör så gott de kan. En del elever tycker att dom kan jobba mer koncentrerat, men i längden kan man nog känna sig isolerad i alla fall, säger gymnasieläraren Elin Sjöström.

Hör läraren Elin och eleven Nora om distansundervisning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.