Gamla landsbygdslösningar tas till i Skellefteå i kampen mot corona Foto: SVT

Matvarubuss kan vara en av lösningarna för Northvoltanställda

Uppdaterad
Publicerad

Långtgående lokala rekommendationer som innebär att inte ens anhöriga till de som jobbar inne på området där batterifabriken Northvolt ett byggs ska vistas i samhället, innebär att bolaget arbetar med att säkra matvaruleveranser till arbetarna.

Förutom att företaget försöker hitta sätt att via olika leverantörstjänster förmedla livsmedel till de som behöver arbetar man alltså också med andra mobila lösningar. Det kan till exempel bli aktuellt med en varubuss fylld med livsmedel på området.

– Vi jobbar intensivt på alla sätt vi kan för att lyckas organisera det här under dagen idag, berättar kommunikationschef Jesper Wigardt.

SVT nyheter har talat med ett flertal inblandade i projektet som ger sin bild av den kritiska situationen just nu. Mer om det i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet