Hör medaljhoppet om förväntningarna inför helgen. Foto: SVT

Medaljhoppet inför terräng-SM: ”Hoppas på en bra placering”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen hålls terräng-SM i Umeå för första gången på nästan 40 år. Ett av medaljhoppen är Umeåbördiga Charlotte Andersson som haft en bra säsong bakom sig.

På Mariehemsängarna pågick förberedelserna för fullt under fredagen inför SM. Staket sattes upp, banan skulle stakas ut och tält resas. 

Värd för tävlingen är IFK Umeå. Charlotte Andersson är glad att få tävla på hemmaplan och representera sin klubb. Hon har haft en stark säsong hittills med en andra plats i Stockholm halvmaraton, tredje plats i Lidingöloppet och femte plats i SM på bana. 

– Det har varit en fantastisk säsong! Det har varit så bra det kunnat bli, säger Charlotte Andersson.

Tror inte själv på medalj

Hon tror att det beror på att hon har fått en bra kontinuitet i träningen och varit skadefri. Under söndagen tävlar hon i 10 000 meter, hennes huvuddistans.

Men hon är ödmjuk inför chanserna till medalj. 

– Nej, några sådana förhoppningar har jag inte. Det är väldigt starka namn som springer. Men jag hoppas på en bra placering ändå så klart, säger Charlotte Andersson. 

Hör Charlotte Andersson om hennes förväntningar inför helgen i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.