Följ med när Migrationsverket kollar boende för flyktingar i Ånäset

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av akutboenden har skrivits ner. Men mer långsiktiga lösningar är det fortsatt ett stort behov av. Under tisdagen inspekterade Migrationsverket lediga lägenheter i Ånäset och Robertsfors.

Jakten på långsiktiga boendelösningar för personer som flyr krigets Ukraina fortsätter och under tisdagen kollade Migrationsverket på tomma lägenheter i Robertsfors och Ånäset, de ansvariga var nöjda med vad de fick se.

– Vi finns på flera orter i Skellefteå kommun men nu behöver vi ytterligare bostäder i flera kommuner och då ligger Ånäset och Robertsfors bra till, säger Maria Bergström som är enhetschef vid Migrationsverket i Skellefteå.

Ukrainakrigets påverkan på Västerbotten

Långsiktigt

Det handlar också om att få till långsiktiga boenden där flyktingar ska etablera sig med tillgång till skola och arbete.

– Vi är glada att kunna erbjuda fint boende och möjligheter till bra skolgång och övrig service, säger Ida Vidmark som är boendesamordnare vid Robo-bostäder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Västerbotten

Mer i ämnet