Miljonbesparingar på skolan i Malå

Publicerad

Barn- och utbildningsnämnden i Malå har beslutat om besparingar på 4,8 miljoner kronor inom skolan och förskolan per halvår. Totalt blir det besparingar på nästan 10 miljoner per år.
– Det mesta är minskad personal, säger Charlotte Hultdin (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Det initiala förslaget som låg på bordet handlade om besparingar på sex miljoner kronor och under tisdagseftermiddagen beslutade barn- och utbildningsnämnden om ett åtgärdspaket på 17 punkter.

– Vi ska anpassa verksamheten efter budget, säger Charlotte Hultdin (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden..

Totalt är besparingarna på 4,8 miljoner kronor per halvår. Över ett helt år beräknas det bli omkring 10 miljoner kronor totalt i besparingar.

– Jag förstår oron och det här är svåra beslut som vi har tagit i dag. Vi har vänt och vridit på varenda beslut, säger Hultdin (S).

Större elevgrupper

Besparingarna innebär bland annat att man kommer dra ned på personal vilket innebär större elevgrupper och mer fjärrundervisning.

– Men elever som behöver särskilt stöd kommer få särskilt stöd, det kan se lite annorlunda ut men hjälp kommer de att få.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer