Projektgruppen bjöd in ministrar och Stöckebygden till ett informationsmöte i januari. Foto: Arkivbilder

Pengaregn över byborna i Stöcke

Uppdaterad
Publicerad

Byn saknade både idrottshall och en mötesplats. Byborna i Stöcke tog saken i egna händer – och nu har Tillväxtverket beviljat 750.000 kronor i bidrag.

Totalt har eldsjälarna i Stöcke samlat ihop en miljon kronor till projektet, som började som en idrottshall, men som nu vuxit till något mycket större.

– Målet med projektet är att inom några år ha skapat en ny mötesplats för boende i Stöckebygden med butik, café, gym samt en idrottshall med kringlokaler för både skola och föreningsliv. Det är jätteroligt att Tillväxtverket också tror på oss och att de vill vara med och stötta arbetet,  säger Magnus Mikaelsson som är en av medlemmarna i projektgruppen.

Stöttas av kommun och finansminister

Projektet har även fått pengar från Umeå kommun. Kommunstyrelsen beviljade i juni 200.000 kronor till en förstudie och byggnadsnämnden har gett ett preliminärt planbesked om vilken mark i Stöcke som skulle kunna användas.

I januari fick byn besök av finansminister Magdalena Andersson (S) som var uppenbart imponerad av satsningen.

– Det är just det att hela bygden är så engagerad över att starta en verksamhet, det är klart att man blir väldigt inspirerad, sa Andersson då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.