Misshandel vid busstationen i Umeå rubriceras om till mordförsök

Publicerad

Den 18 maj hittades en skadad man vid busstationen i Umeå. Nu har polisen funnit ett tillhygge som de misstänker hör ihop med händelsen och rubricerar om brottet till försök till mord.

En man hittades allvarligt skadad utanför busstationen i Umeå på kvällen den 18 maj. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Gärningsmannen flydde från platsen efter våldsdådet. Nu har polisen hittat ett tillhygge som man tror att gärningsmannen använt sig av under attacken.

– De har hittat ett föremål, ett tillhygge i anslutning till platsen. Vi misstänker att det har använts. Föremålet och vittnesmål tyder på att mannen har försökt att döda, säger åklagaren Andreas Nyberg.

En 30-årig man greps efter händelsen Enligt åklagaren är offret och gärningsman bekanta med varandra sedan tidigare. Mannen sitter anhållen misstänkt för mordförsök.

Enligt Västerbottens-Kuriren ska åtal väckas i mitten av juli.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Marilén Karlsson/ SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.