En kvinna vårdas för livshotande skador efter gårdagens krock. Foto: SVT

Misstänkt ännu inte hörd efter rondellkrock

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för bland annat grovt rattfylleri efter den svåra olyckan i Alviksrondellen i Umeå igår har ännu inte kunnat höras. Mannen är inte längre frihetsberövad men misstankarna mot honom kvarstår, enligt polisen. 

Krocken inträffade på fredagseftermiddagen efter att polisen följt efter en bil i hög hastighet. Istället för att stanna när polisen försökt stoppa bilen så körde den in i Alviksrondellen och krockade med en annan bilist. 

Tre personer fick efter krocken vård på sjukhus. En man i 25-årsåldern greps efter händelsen, han fördes efter krocken till sjukhus och har på lördagsmorgonen ännu inte kunnat höras av polis.

– Vi kommer att höra av oss till vården nu och få uppgifter om läget, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Misstankar kvarstår

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och misstänks för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.  

Han är inte längre frihetsberövad men misstankarna mot honom kvarstår. 

– Man hävde gripandet igår kväll. Åklagaren tyckte inte att det fanns skäl att hålla honom frihetsberövad, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.