Den man som misstänks för mordförsök på tre personer i Skellefteå tidigare i veckan är nu häktad. Foto: SVT

Misstänkt för tre fall av mordförsök i Skellefteå häktad: ”Våld mot hals och huvud”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 20-årsåldern som misstänks för tre fall av mordförsök i Skellefteå är nu häktad.

– Jag menar att det funnits ett uppsåt att döda när våldet uteslutande varit riktat mot hals och huvud, säger åklagare Jonas Fjellström.

Det var natten mot tisdagen som tre män attackerades med ett eggvasst föremål och fick skärskador. Två av männen har fått lämna sjukhuset sedan dess, den tredje mannen är i fortsatt behov av vård och har inte kunnat höras av polis.

– Han har inte livshotande skador men är inte kontaktbar och har inte kunnat höras, säger Jonas Fjellström.

Misstänkta våldsdådet i centrala Skellefteå

Enligt åklagaren var det skadorna på de tre männen som gjorde att han begärde den misstänkte häktad på sannolika skäl för tre fall av mordförsök.

– Det har funnits ett uppsåt att döda då våldet uteslutande varit riktat mot hals och huvud, vilket är ovanligt när det handlar om skär- och stickvåld, säger han och fortsätter:

– Vi tror oss känna till motivbilden och det finns inget som tyder på att händelsen är kopplad till narkotika eller kriminella nätverk.

Under torsdagseftermiddagen beslöt Skellefteå tingsrätt att häkta mannen. Han ska även genomgå en så kallad paragraf-7 -utredning, även kallad liten sinnesundersökning.

Åklagaren har till den 21 mars på sig att väcka åtal eller begära förlängd häktning. Den misstänkte nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Han kan redogöra för var han har befunnit sig” – försvarsadvokat Mikael Stenman menar att hans klient nekar till brott. Foto: Patrik Samuelsson/Madeleine Harrati

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta våldsdådet i centrala Skellefteå

Mer i ämnet