Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En isolerad händelse” – hör Lars Westermark, lokalpolisområdeschef, berätta om fallet. Foto: SVT

Misstänkt mord i Malå – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades skadad i en bostad i Malå och avled senare av sina skador. En förundersökning om mord har inletts, och på måndagskvällen uppgav polisen att två personer gripits.

Det var under natten till måndag som mannen hittades skadad i bostaden. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det mannen som själv larmade polisen.

Bostaden spärrades av för att undersökas av tekniker och området söktes igenom av polisens hundförare. En granne berättade att det varit dramatiskt utanför huset under natten.

Misstänkt mord i Malå

– Vid 2-3-tiden inatt ringde polisen på dörren och frågade om vi sett något. Men vi hade ju gått och lagt oss och vet inte vad som hänt, sade grannen till SVT.

”En isolerad händelse”

Polisen var under måndagen mycket förtegen om händelsen. Lars Westermark, lokalpolisområdeschef, sade att invånarna i Malå inte ska vara oroliga.

– Utan att gå in på vad vi vet så ser vi det här som en isolerad händelse och Malåborna kan vara trygga, sade han till SVT.

– Vi har ingen misstänkt gärningsman ännu och vi söker fortfarande brett. Några fler kommentarer vill jag inte ge just nu, sa Lars Westermark.

Två gripna för mordet

På måndagskvällen kom dock polisen med ny information vid 19.45-tiden. Då var det senaste att två personer gripits under måndag eftermiddag misstänkta för delaktighet i mord. De hade då varit anhållna i sin frånvaro, uppger polisen. Förhör ska hållas med de misstänkta under kvällen.

Utredningen är inne i en intensiv fas, och polisen lämnar inte ut fler uppgifter för tillfället, skriver polisen på sin hemsida.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Evelina Dahlberg / SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malå

Mer i ämnet