Misstänkt rattfyllerist körde mot mötande trafik

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-års åldern stoppades i eftermiddags på Kullavägen sedan han kört mycket vingligt. Föraren körde mot färdriktningen och mötande trafikanter blev tvungna att väja undan för att inte krocka.

Enligt polisen var det en uppmärksam trafikant som larmade om den vingliga bilfärden som lyckligtvis inte orsakade någon trafikolycka.

Anmälaren hyllas

– Det är en guldstjärna till anmälaren som hörde av sig till oss om den här föraren, säger Börje Öhman, presstalesperson hos Polisen.

Hur viktigt är det man hör av sig till polisen om man misstänker att någon är påverkad?

– Det är jätteviktigt ur trafiksäkerhets synpunkt. För man behöver inte vara Einstein för att räkna ut vad en så här pass påverkad person kan orsaka för något i trafiken.

Ring en gång för mycket

Och enligt Börje Öhman är det bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite om man misstänker att en trafikant är påverkad.

– Man får göra en bedömning om och skulle det vara fel så gör det inget, säger Öhman.

Den stoppade 70-åringen fick följa med polisen för provtagning och han misstänks nu för rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.