Den mordförsöksmisstänkta kvinnan är tidigare straffad. Foto: SVT

Mordförsök på pojke i Umeå – det här vet vi om misstänkta gärningspersonen

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 30-årsåldern som misstänks för mordförsök på sin 8-årige son är tidigare inte dömd för några våldsbrott, men däremot för mindre brott såsom stöld och ringa narkotikabrott.

År 2010 fick kvinnan sitt första strafföreläggande för ringa narkotikabrott, efter att hon brukat cannabis. Så sent som i februari i år fick hon också ett strafföreläggande för samma brott.

I april 2021 dömdes kvinnan för stöld, två fall av ringa stöld och ringa narkotikabrott. I polisförhören har hon uttryckt att hon inte mådde bra psykiskt när hon begick stölderna. Hon ska ha sökt psykologhjälp för sina besvär.

Eftersom tingsrätten inte såg någon anledning att tro att kvinnan skulle återfalla i brott bestämdes påföljden för brotten till villkorlig dom, tillsammans med dagsböter.

Inlagd på rättpsyk

Den nu häktade kvinnan har inte redogjort för sin inställning till mordförsöket hon misstänks för. Hon är nu inlagd på rättpsykiatrisk avdelning och ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon har delad vårdnad om det barn, en 8-årig pojke, som hon misstänks ha försökt att mörda.

Kvinnan har varit aktiv inom en idrottsförening för barn och ungdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.