– Jag kan konstatera att det här barnet har haft väldigt tur utifrån den skadebild han har, säger åklagaren Linnea Hedström. Foto: Pressbild

Pojke har inte längre livshotande skador efter misstänkt mordförsök i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 30-årsåldern som sitter häktad misstänkt för mordförsök på en pojke under 10 år är barnets mamma, bekräftar nu åklagaren.

Samtidigt meddelar sjukvården att pojkens skadeläge förbättrats.

Pojken betraktas inte längre som livshotande skadad, utan hans skador beskrivs nu som allvarliga. Han har kunnat flyttas från iva till vårdavdelning.

– Jag kan konstatera att det här barnet har haft väldigt tur utifrån den skadebild han har, säger åklagaren Linnea Hedström.

Mordförsök på barn i Umeå

Förhör väntar

Pojken har ännu inte kunnat höras, då man inväntar att han ska bli tillräckligt stark både psykiskt och fysiskt för att kunna delta i förhör.

Den misstänkta kvinnan, pojkens mamma, har inte heller hörts något sedan det korta, inledande förhöret. Fram till nu har hon mått för dåligt för att kunna delta.

– Vi kommer hålla förhör med henne när förutsättningar finns för det, vilket blir inom kort som jag förstår det, säger Linnea Hedström.

Kvinnan har varken erkänt eller förnekat brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på barn i Umeå

Mer i ämnet