Bara dagen innan mannen greps misstänkt för mordet på Haga satt han frihetsberövad misstänkt för grovt olaga hot, berättar David Helgesson, chef vid grova brott i Umeå. Foto: Tommy Forsgren/SVT, Lukas Deininger/SVT

Misstänkte mannen släpptes på fri fot kort innan mordet på Haga

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sitter häktad misstänkt för mord på en kvinna på Haga i Umeå greps av polis två dagar innan det misstänkta mordet. Då ska han ha hotat en man med ett tillhygge, vilket VK var först att berätta om.

Det var under torsdagseftermiddagen förra veckan som mannen, som är i 30-årsåldern, greps efter en händelse i en lägenhet på Teg.

– Han ska ha hotat en man i sin bekantskapskrets med ett tillhygge. Han greps för grovt olaga hot och narkotikabrott, men frigavs under natten mot fredagen, säger David Helgesson, chef vid grova brott i Umeå, till SVT.

Misstänkt mord på Haga

Förutom att det rör sig om samma misstänkta gärningsman ser polisen ingen koppling mellan händelsen och det misstänkta mordet. Vid båda tillfällena misstänks mannen ha varit påverkad av narkotika.

Kvinnan har obducerats

Under tisdagen genomfördes en första obduktion av den mördade kvinnan.

– Det finns inga detaljer jag kan gå in på annat än att obduktionen stärker misstankarna om att hon har utsatts för grovt våld, det råder det inga tveksamheter till, säger David Helgesson.

Hennes identitet har ännu inte gått att fastställa och därför har inga anhöriga kunnat underrättas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Haga

Mer i ämnet